Een duurzame(re) badkamer

In de badkamer gebruik je ongemerkt een heleboel plastic. En ondertussen weten de meeste mensen wel dat wegwerpplastic niet bepaald goed is voor de planeet. Daarom ben ik een paar jaar terug al begonnen om mijn badkamer te verduurzamen. En daarmee bedoel ik de producten die ik in de badkamer gebruik. Zo kun je plastic shampooflessen gemakkelijk vervangen voor shampoo bars. Je haar moet er misschien eventjes aan wennen, maar als je dat even doorzet dan wil je daarna niet anders meer. Ik hoef nu in plaats van elke 2 dagen mijn haren wassen, dit maar zo’n 2 keer in de week te doen. Mijn haar wordt veel minder snel vet! En 1 shampoo bar vervangt wel tot 3 shampoo flessen. Dat is makkelijk plastic bespaard! Ook zijn er conditioner bars. Hiervoor geldt hetzelfde verhaal en voor sommige haartypes heb je niet eens een conditioner meer nodig.

Tandenpoetsen is ook zoiets. Tandpasta in tubes, plastic tandenborstels. Hier zijn ook een boel alternatieven voor, zoals tandpastatabletjes of in andere types tubes en gerecycled plastic voor tandenborstels, of gemaakt van bamboe.

En waar ik het in deze blog vooral over wil hebben zijn wattenschijfjes. Hoeveel gebruik je er daarvan per week of maand? Dit kan al gauw aantikken en je vult je prullenbak onnodig met watjes en de plastic verpakking. Er is hier natuurlijk ook een fijn alternatief voor, namelijk wasbare wattenschijfjes. Laat ik die nou net maken van de allerlaatste restjes stof met leuke printjes + de andere zijde van bamboe badstof of bamboekatoenfleece. Met beide kun je goed make-up verwijderen, het is maar net wat je prettig vindt. De bamboekatoenfleece is net iets zachter dan de badstof.
Een keer in de zoveel tijd pak ik mijn stofrestjesbak erbij en maak een hele stapel wattenschijfjes. Lijkt je dit een leuke oplossing voor je wegwerp wattenschijfjes, stuur me dan een berichtje via de site of zoek me op instagram op. (@ dekleineschat) Ze kosten €0,80 per stuk of voor €7,50 heb je 10 stuks die je heel vaak kunt meewassen met bijvoorbeeld je 60 graden was. Een iets oudere serie (de vorige batch) is zo’n 10/11 cm. Nieuwere zijn ongeveer 9 cm doorsnee.
Dit is toch veel leuker dan de saaie witte ? 😉 Stuur je een berichtje als je interesse hebt? Geef vooral je voorkeur door. Allemaal dezelfde print of helemaal verschillend, het kan allemaal. Op onderstaande foto’s vind je de huidige voorraad, maar meer is onderweg!

de vorige batch, deze zijn 10 à 11 cm en hebben allemaal een bamboebadstof kant.
deze en volgende zijn zo’n 9 cm doorsnee. Bamboebadstof
met bamboekatoenfleece
met bamboekatoenfleece
met bamboekatoenfleece

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s