Salopette Lars – drukknoopjes toevoegen

Al sinds de release van naaipatroon Lars (wat klinkt dat leuk), heb ik dus in mijn hoofd om verschillende opties toe te voegen aan het naaipatroon Lars. Alleen kom ik er gewoon niet aan toe. Lang leve fantastische mensen die zelf aan de slag gaan, en drukknoopjes maken bij de beentjes van de salopette. Johanna stuurde mij foto’s van het resultaat en deze mag ik met jullie delen. Ik zal in het kort vertellen hoe je de drukknoopjes toevoegt, want het is eigenlijk best simpel!

je knipt namelijk aan het voorpand een breed boordje. Ga voor een boordje van 1,5 tot 2 cm dan knip je dus een strookje van 3 of 4 cm breed, en net zo lang als de binnenbeennaad. welke je dubbelvouwt. Deze naai je aan het voorpand vast bij de binnenbenen.

Voor het achterpand knip je een smal strookje van ongeveer 1-1,5cm breed, even lang als de binnenbeennaad. Leg de goede kanten van het boordje en het achterpand tegen elkaar en naai dit vast, zodat het boordje aan de binnenkant valt.

Volgende stap is het beenboordje vastnaaien. Zorg ervoor dat de binnenbeennaad over elkaar heen vallen (daar was de drukknoopjes moeten komen) en naai het beenboordje eraan.

Vervolgens bevestig je de drukknoopjes en klaar is je drukknoopjes-hack!

Johanna, dankjewel voor je hulp en de foto’s!

Volgende blog…. zakken toevoegen! (niet dat die nuttig zijn bij baby’s, maar wel heel schattig!😉)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s